Loonvordering


Je werkgever betaalt je loon niet. Kun je dan een loonvorderingsprocedure opstarten?
In de meeste gevallen is het antwoord JA! Het moet natuurlijk vast komen te staan waarom je werkgever je niet (tijdig) betaalt. Kan je werkgever het niet, wil hij het niet of is er een andere reden? Afhankelijk van de antwoorden op deze vraag gaan we je helpen, je situatie gaan analyseren en jou adviseren over de te nemen vervolgstappen.

In eerste instantie na het controleren van het dossier en een adviesbrief hieromtrent beslis jij of je er verder mee wilt. Doorgaans zullen wij eerst een sommatiebrief sturen naar je werkgever. In deze brief wordt je werkgever gevraagd om het achterstallige salaris te betalen. Dit is vaak de manier om jouw werkgever ertoe te zetten contact met jou op te nemen. Aan de hand van de reactie van jouw werkgever, en hoe jij je daarbij voelt, gaan we verder reageren, alles in overleg met jou.

Komen we er niet uit met je werkgever? Dan gaan we samen een loonvorderingsprocedure starten bij de kantonrechter. De Beveiligingsjusrist ondersteunt je hierin. Wij maken alles voor je inzichtelijk. Tevens helpen we je met alle vragen en alle situaties die jij mogelijk ervaart.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Wil je nog meer zien? Ga dan naar de pagina