Vaststellingsovereenkomst


Een VSO, of vaststellingsovereenkomst, is simpelweg een overeenkomst waarbij jij en je werkgever samen afspraken maken over het ontslag. Deze afspraken komen dus op papier te staan. Waar moet je op letten bij een VSO?

Aandachtspunten bij een vaststellingsovereenkomst (VSO)?
Let er bij het opstellen van een VSO op dat de afspraken juist staan, en houd hierbij de regeltjes omtrent het arbeidsrecht in ogenschouw. Je moet namelijk met bepaalde situaties rekening houden.

Ook goed om te weten, is dat een vaststellingsovereenkomst bindend is! Je werkgever en jij tekenen immers om van elkaar af te komen. Je hebt hierbij wel twee weken bedenktijd. Daarna is het in de meeste gevallen niet meer mogelijk om het terug te draaien.

 

Wat moet je niet vergeten in een vaststellingsovereenkomst te zetten ?

De einddatum
In de overeenkomst staat de einddatum van het contract dat jullie getekend hebben. Het is belangrijk om bij het afspreken van de einddatum rekening te houden met de opzegtermijn! Doe je dit niet? Dan krijg je waarschijnlijk gedoe met de WW-uitkering. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Ontslagvergoeding
De ontslagvergoeding is een belangrijk onderdeel. Heeft je werkgever een goede reden voor ontslag? Of wil je werkgever gewoonweg van je af? Dan wordt meestal aansluiting gezocht bij de transitievergoeding. Dit is een vergoeding welke met maatwerk berekend moet worden. Wij kunnen voor jou onderhandelen met je werkgever over je transitievergoeding.

Eindafrekening
Er moeten afspraken gemaakt worden over de uitbetaling van je vakantiedagen en vakantiegeld. Hetzelfde geldt voor de 13e maand, bonussen en alle andere aspecten.

Vrijstelling van werk
Meestal wordt je vrijgesteld van werk gedurende de opzegtermijn met behoud van het salaris. Maar je kunt ook tot je einde dienstverband blijven werken.

Concurrentie/relatie beding
Dit is weer zo'n lastig onderwerp in de beveiliging. Maak hier afspraken over, voorkomen is beter dan genezen!

Geheimhoudingsbeding
Vanzelfsprekend houd jij je mond over bepaalde protocollen van het bedrijf. Dit dient echter wel te zijn bepaald in de VSO.

Bedrijfseigendommen
Je moet op een gegeven moment je kleding en je pas inleveren. Het is belangrijk dat je afspreekt wanneer dit gebeurt. Vergeet trouwens niet even een bewijs of bevestiging op te vragen als je het hebt ingeleverd.

Getuigenschrift
Zet er even in dat je werkgever jou een positief getuigenschrift moet geven, altijd nuttig en makkelijk.

Finale kwijting
Dit betekent eigenlijk heel simpel: Jij vordert niks van je werkgever en je werkgever niks van jou. Tenminste, als beide partijen de verplichtingen zijn nagekomen zoals vermeld in de VSO.

Wil je meer weten of heb je een specifieke rechtsvraag omtrent jouw werkzaamheden in de beveiliging? Neem dan contact met ons op. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Wil je nog meer zien? Ga dan naar de pagina.