Verwerk jij in jouw beveiligingsbedrijf je facturen nog handmatig?

Er zijn nog veel zzp’ers die hun facturen handmatig verwerken. Op het eerste oog lijkt het soms een voordelige keuze, je bent immers geen geld kwijt voor een factuur verwerkingspakket. Niets is echter minder waar. De kosten van het handmatig verwerken van je facturen zijn vele malen hoger dan de kosten van een elektronische factuurverwerking.  

Verlaag je kosten en bespaar veel tijd!
Bij de meest behouden kostenschatting voor het verwerken van inkomende facturen en het maken/ uitsturen van eigen facturen bleek al snel dat de gemiddelde kosten voor een factuur tussen 20-25 euro zijn! Deze kosten kunnen nog hoger uitvallen door fouten in de facturen, het controleren van de facturen en door het beantwoorden van (telefonische) vragen van de leveranciers en opdrachtgevers.

 

Voordelen van elektronisch factureren
De kostenbesparing bij het overstappen naar een elektronische factuurverwerking is spectaculair maar elektronisch factureren heeft nog een aantal andere voordelen.

  • Elektronisch factureren gaat veel sneller. Je facturen worden verstuurd vanuit een online boekhoudprogramma. Naast het snel een eenvoudig versturen bespaar je ook veel tijd doordat je de complete factuurverwerking hebt uitbesteed.
  • Zoals al vermeld, je kostenbesparing is enorm. Je hoeft niet te printen of te mailen, de automatische factuurverwerking ontzorgt je en maakt tijd voor je vrij die je kan besteden aan de dagelijkse gang van je bedrijf. 
  • Een e-factuur wordt uitgewisseld tussen elektronische systemen waardoor geen kans meer is op menselijke fouten.
  • Elektronisch factureren is professioneler en laat zien dat je een professionele bedrijf hebt.
  • En last but not least is elektronisch factureren beter voor het milieu. Online factureren brengt ongeveer 63% minder schade aan het milieu dan andere manieren van factureren (inclusief factuurverwerking).

 

Wanneer je je facturen laat verwerken door het elektronische factuurverwerking systeem van De Beveiligingsjurist, dalen je kosten per factuur 

 

van 20-25 euro per factuur naar 2,50 euro per factuur 

 

Zo’n enorme besparing is mogelijk doordat je: 

  • veel minder of geen controles meer hoeft te verrichten 
  • je hebt geen factuur handling meer in je bedrijf
  • je hoeft geen telefoontjes en mails te beantwoorden, dus je bespaart tijd
  • je hebt geen correcties en foutherstel;
  • je doorlooptijd van facturering  is aanzienlijk snellerEen slimme ondernemer doet aan elektronisch factureren 
Van zo’n kostenplaatje wordt elke ondernemer blij! Als je alle voordelen van elektronisch factureren op een rijtje zet dan kan het niet anders zijn dan dat je snel gaat kiezen om ook aan de slag te gaan met e-facturen. 

 

Kortom, een tijdbesparende, snelle en betrouwbare verwerking en inzicht in de verplichtingen en kosten. Laat je factuurverwerking over aan De Beveiligingsjurist!

Wil je meer weten over e-factureren service van De Beveiligingsjurist? Bel, mail of app ons! Wij staan altijd voor je klaar!