ND nummer


Elk beveiligingsbedrijf moet in Nederland beschikken over een ND Nummer (Nederlandse Dienstnummer). Dit is feitelijk een officiële vergunning afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Alle beveiligingsbedrijven moeten voldoen aan een aantal strikte door de overheid opgestelde eisen. Alle beveiligers worden getoetst aan deze eisen en het is bij de wet verboden om zonder vergunning beveiligings- of recherchebureau werkzaamheden te verrichten.

Je mag dus niet zonder ND Nummer werken in de beveiliging, dit geldt ook voor freelancers. 

De enige uitzonderingen zijn:

  • Je hebt een eigen bedrijf dus moet je hoe dan ook in bezit zijn van een ND Nummer
  • Je werkt als beveiliger in loondienst bij een bedrijf dat in bezit is van een ND Nummer
  • Je werkt als freelancer voor een bedrijf dat in het bezit is van een ND Nummer

 

De korpschef en de Koninklijke Marechaussee houden toezicht op de particuliere beveiligingsbedrijven. Wanneer er een overtreding wordt geconstateerd op het naleven van Wpbr (Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus) maakt de korpschef een proces-verbaal op en kan Justis een sanctie opleggen. Naast het opleggen van geldelijke boetes kan men ook overgaan tot het intrekken van de vergunning.

 

Heb je hulp nodig bij aanvragen van een ND Nummer? De Beveiligingsjurist helpt je hier graag bij. Ondervind je problemen met de naleving van Wpbr en heb je een gefundeerd advies nodig? Vraag het aan De Beveiligingsjurist?

 

Is je beveiligingspas ingenomen of heb je een bericht gekregen over voornemen tot intrekking? Neem dan direct contact op met De Beveiligingsjurist. Wij helpen je verder! Lees hier meer over op:

https://www.debeveiligingsjurist.nl/werknemers/juridisch-1/beveiligingspas-inname-zienswijze/