Arbeidsrecht


Het arbeidsrecht speelt zich af in het gebied tussen een werkgever en een werknemer. Deze twee zijn aan elkaar verbonden door een aantal van te voren geregelde afspraken die contractueel zijn vastgelegd. Een werknemer verplicht zich arbeid te verrichten voor een werkgever tegen een bepaalde vergoeding, binnen bepaalde omstandigheden en binnen vastgelegde tijdsduur. De andere partij, een werkgever (dit kan een persoon of een organisatie zijn), verplicht zich contractueel tot het naleven van zijn deel van de overeenkomst.

De afspraken tussen beiden worden vastgelegd door middel van een arbeidsovereenkomst. Simpel gezegd, de een verricht arbeid onder gezag van de ander in ruil voor loon.

Wanneer de verhouding tussen een werkgever en een werknemer verstoord wordt door een conflict, komt het arbeidsrecht in beeld.

Het arbeidsrecht is noodzakelijk om de rechten van de werknemer te beschermen, de omstandigheden waarin hij zijn arbeid verricht waaronder zijn recht om loon te ontvangen voor gedane arbeid en recht op zijn vakantiedagen.

Een belangrijk punt waarbij het arbeidsrecht meestal een grote rol speelt is het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, schorsing en ontslag.

Heb jij een conflict met je werkgever? Of zie je een dreigend conflict aankomen? Laat het niet escaleren, daar wordt in de regel niemand wijs van. Vraag De Beveiligingsjurist om te helpen, dat kunnen wij en we staan dan ook voor je klaar.

 

Wat zijn de meest voorkomende zaken die De Beveiligingsjurist voor je op kan lossen?

Conflicten over loon:

Veel conflicten tussen werknemer en werkgever ontstaan door loongerelateerde zaken zoals:

  • te weinig loon uitbetaald
  • de hoogte van je loon
  • achterstallig loon
  • doorbetaling bij ziekte
  • toeslagen
  • vakantiegeld

Conflicten over arbeidscontracten:

Het is altijd verstandig (voor beide partijen) om de arbeidscontracten goed voorbereiden en door te lezen. Let goed op wat er daadwerkelijk in je arbeidscontract staat en wat het in praktijk betekent. Mogelijk staan er zaken in waarover jij vindt dat je ze niet of anders hebt afgesproken. 


Wij adviseren je graag bij alle arbeidsrechtelijke zaken! De Beveiligingsjurist kent de beveiligingsbranche door en door in alle details.

Achterstallig salaris Prijs
Advies € 95,00
Advies + contact wederpartij € 475,00
Advies + onderhandelen / bemiddelen + evt. vaststellingsovereenkomst / salaris vorderen tot de procedure € 895,00
Procedure N.O.T.K.

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Voor een loonvordering kunnen fee afspraken gemaakt worden op basis van winst behaalde resultaten. Zonder dat het u geld kost! Vraag naar de mogelijkheden. 


Schorsing / non-actief stelling Prijs
Advies € 190,00
Advies + contact wederpartij € 650,00
Advies + bemiddelen / onderhandelen + evt. vaststellingsovereenkomst € 995,00

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

De bovengenoemde prijzen zijn een indicatie, deze prijzen vallen meestal lager uit.


Weetje: Wist je dat in arbeidszaken de werkgever geheel of gedeeltelijk de kosten vergoed ? Dit geldt meestal bij het beoordelen van een vaststellingsovereenkomst en in onderhandelingssituaties.