Adviseren bij wijziging rechtsvorm


Je onderneming omzetten naar een andere rechtsvorm

Het is mogelijk om jouw onderneming om te zetten naar een andere rechtsvorm. Hiervoor zijn uiteraard een aantal formaliteiten en verzoeken benodigd. Deze verzorgen wij desgewenst graag voor je, wanneer nodig in samenwerking met onze accountants.

Wilt je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Advies bij omzetting rechtsvorm

Of het nu gaat om een eenmanszaak, vennootschap onder firma of een B.V. jouw huidige rechtsvorm hoeft niet altijd optimaal (meer) te zijn. Factoren die hierop van invloed zijn, zijn onder meer wijzigingen in regels en gewijzigde economische omstandigheden. 

In bepaalde gevallen kan de omzetting van de ene rechtsvorm naar een andere een goede keuze zijn. Wij helpen je graag bij het bepalen van de meest gunstige rechtsvorm voor jouw bedrijf. Neem daarom contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

Bij het starten van je beveiligingsbedrijf zal je hoogstwaarschijnlijk kiezen voor een van de vier meest meest voorkomende juridische vormen:

  • Eenmanszaak
  • Maatschap
  • Vennootschap onder firma VOF
  • Commanditaire vennootschap

 

Het is verplicht om een ondernemingsvorm te kiezen en deze keuze heeft een directe invloed op je aansprakelijkheid, belastingen en de wijze waarop je je administratie gaat beheren. De meeste startende bedrijven beginnen als een eenmanszaak oftewel een zzp’er. 

 

De Beveiligingsjurist adviseert je graag bij het kiezen van de juiste rechtsvorm bij het starten van je onderneming.

 

Meer weten over andere rechtsvormen?

Kijk voor uitgebreide informatie op: https://www.debeveiligingsjurist.nl/zzp-ers/juridisch-2/adviseren-bij-het-maken-van-keuze-rechtsvorm-1/

 

Veranderde situatie vraagt soms om een veranderde rechtsvorm

Het kan voorkomen dat je van start gaat met een bepaalde soort rechtsvorm, bijvoorbeeld een eenmanszaak of een VOF (Vennootschap onder firma) en na een aantal jaren bezig te zijn blijkt dat je zaak gegroeid is, je hebt een aantal werknemers in dienst en grote plannen voor in de nabije toekomst. 

Dan is het waarschijnlijk tijd om te kiezen voor een volgende rechtsvorm voor je bedrijf, eentje die fiscaal en financieel aantrekkelijker is en waar je de risicospreiding beter onder controle hebt.

 

De Beveiligingsjurist ontzorgt

Overleg dan met De Beveiligingsjurist over de wijziging van de rechtsvorm voor jouw onderneming. Wij bekijken alle opties en adviseren je bij het kiezen van de voor jouw bedrijf meest geschikte oplossing. Ook bekijken we wat de meest voordelige optie is in verband met de belastingen. 

In principe wordt het wijzigen van de rechtsvorm van een bedrijf beschouwd als staken van de activiteiten van het  voorgaande bedrijf. Daarom moet er een balans worden opgemaakt en de eventuele openstaande belastinggelden moeten worden afgerekend. Daarnaast dient de nieuwe rechtsvorm gemeld worden aan de Belastingdienst. Je bedrijf krijgt ook een nieuw btw-nummer.

 

Laat De Beveiligingsjurist jou ontzorgen in het geval van wijziging van de rechtsvorm van je bedrijf. Wij nemen het werk uit jouw handen en zorgen dat alles soepel en voortvarend geregeld wordt.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend  gesprek! Het eerste uur is altijd gratis.