Problemen met het krijgen van een ND-nummer? De Beveiligingsjurist helpt!

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 10:45

 

 

Ben je van plan om een beveiligingsbedrijf te starten? Dan heb je een ND-nummer nodig. Die moet je aanvragen bij Justis. Een ND-nummer is verplicht. Het kan echter gebeuren dat Justis jouw aanvraag gaat weigeren.

Ben je in aanraking geweest met justitie?

De overheid heeft strikte eisen gesteld aan beveiligingsbedrijven. De eigenaar en het personeel van een beveiligingsbedrijf moeten een smetteloos verleden en heden hebben.

Heb jij een aantekening in het systeem van de politie of zijn er feiten over jou bekend in JDS? Dan zal de korpscheftaken wat jouw aanvraag betreft een negatief advies uitbrengen aan Justis.

 

ND-nummer verplicht ook voor de freelancers

Het aanvragen van een ND-nummer doe je in combinatie met de aanvraag voor de  leidinggevende (jezelf) om toestemming te verkrijgen om leiding te geven aan het betreffende beveiligingsbedrijf. Is jouw aanvraag voor een ND-nummer samen met de toestemming om jouw bedrijf leiding te geven geweigerd? Dat is knap vervelend. Je hebt je veel moeite getroost en veel investeringen gedaan om jouw beveiligingsbedrijf op te starten. En het is altijd al een droom van je geweest. En nu lijkt het alsof je geen kant uit kan. Maar niet getreurd, er zijn altijd wegen om uit deze moeilijke situatie te komen.

 

Een ND-nummer door Justis geweigerd?

De Beveiligingsjurist heeft veel ervaring met het oplossen van moeilijke situaties. Bij het (voornemen tot) weigeren van een ND-nummer zijn er een aantal stappen mogelijk. De eerste stap is altijd het indienen van een weldoordachte en goed beargumenteerde professionele zienswijze. Maak de zienswijze niet zelf. Ga ook niet langs het politiebureau of justis om de korpschef te vertellen hoe en waarom jij vindt dat je wel een ND -nummer moet krijgen. Meestal ben je zenuwachtig en heeft jouw mondelinge zienswijze niet het gewenste resultaat. Dan heb je deze kans aan je voorbij laten gaan en dat is natuurlijk ontzettend jammer.

 

Schrijf je zienswijze niet zelf!

Schakel De Beveilligingsjurist in! Wij hebben veel ervaring en kennen de wet en de wettelijke mogelijkheden. We schrijven voor jou een gemotiveerde, op wet en feiten gestelde zienswijze voor je waarmee je een sterke kans maakt om alsnog je ND-nummer te krijgen.  

 

Let goed op de datum!

Heel vaak krijgt De Beveiligingsjurist te maken met een bijna verlopen tijdsbestek waarin je je zienswijze of je bezwaarschrift kan indienen. Voor een zienswijze heb je meestal 14 dagen na de dagtekening van de brief van Justis, voor een bezwaarschrift 6 weken. Reageer snel! De Beveiligingsjurist moet diverse documenten verzamelen en vaak ook een verklaring vragen van je werkgever en andere betrokkenen. Dat kost allemaal tijd en het brengt voor alle partijen veel onnodige stress mee als alles in de laatste twee dagen geregeld, geschreven en verzonden moet worden.

 

Meer weten? Bel, app of mail ons!

Wij behandelen je zaak snel en efficiënt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.