Adviezen aan groeiende ondernemers

Ben je al een tijdje bezig en groeit je onderneming gestadig?

In de startfase van je bedrijf zijn alle zaken nog blanco. Naarmate je onderneming succesvol is en groeit, ontstaat er een heel andere dynamiek. hoe meer omzet, klanten, groeiend aantal medewerkers, uitbreidingen, misschien zelfs een nieuwe juridische vorm, je krijgt steeds meer zaken op je bordje en je moet leren om alles in evenwicht te houden, snel te schakelen en je overzicht niet te verliezen.

De bedrijfskundige specialisten van De Beveiligingsjurist staan klaar om je te helpen met advies en met de mogelijkheden van je bedrijf goed in kaart te brengen. 

Door goed te luisteren, mee te denken en als sparringpartner op te treden ondersteunen wij jou met het omzetten van jouw ambities naar een succes. Wij vinden het belangrijk om je als ondernemer te adviseren over organisatievraagstukken. Dit kan zowel om financiële als niet-financiële vragen gaan.

Wij zijn gespecialiseerd in volgende vraagstukken en bedrijfsadvisering:

 • Diverse vergunningen
 • Reglementen
 • Organisatievraagstukken
 • Bedrijfsverkoop, -opvolging, -aankoop of deelname
 • Bedrijfsbeëindiging
 • CAO vraagstukken
 • Juridische vraagstukken
 • Risico's

Wij willen graag een actieve sparringpartner zijn voor jou en jouw bedrijf; we helpen je om te bepalen in welke ondernemersfase jouw bedrijf zich bevindt, wat is je beoogde resultaat en welke middelen heb je nodig om die te bereiken.

De Beveiligingsjurist, je beste betrouwbare sparringpartner!

Het opstarten, ontwikkelen en groeien van je bedrijf kun je grofweg indelen in een aantal fases:

 

 1. Startfase

Je bent gestart met je bedrijf vanuit een overtuiging, een droom en/ of een verlangen. Bepalen waar je naartoe wilt en met welke middelen zijn in de startfase de meest belangrijke onderdelen. Hoe ga je je droom realiseren? Wat en wie heb je erbij nodig?

  2. Groeifase

Je bent alleen of met een paar partners van start gegaan met je bedrijf. Innovatie en visie zijn nu heel belangrijk, en ook doorzettingsvermogen en een niet aflatende inzet. Het is niet makkelijk, wel bijzonder bevredigend. Je moet externe diensten inschakelen en je goed laten adviseren. Je verantwoordelijkheidsgevoel is zeer hoog en in deze fase vind je het moeilijk om touwtjes los te laten.

  3. Stabiliteitsfase

Je bedrijf groeit gestaag en je gaat langzaam naar toen en meer medewerkers. Upscalen heet het, je maakt meer impact en je bedient meer en grotere klanten. Organiseren en delegeren zijn de sleutelwoorden. In deze fase moet je leren loslaten. Je kunt niet alles meer alleen overzien, delegeren is het toverwoord. Je moet leren om het overzicht te blijven behouden zonder dat je steeds probeert ook uitvoerend te zijn. Structuur is de magic key.

  4. Slotfase

Je bedrijf is groot en je klantenkring blijft groeien. Woorden als optimalisatie, efficiëntie en communicatie zijn een dagelijkse bezigheid geworden. Verwachtingen zijn niet meer jouw privé aangelegenheid maar hebben hun weerslag op veel mensen. Werkprocessen binnen het bedrijf moeten strak gestructureerd en voor iedereen duidelijk vastgelegd zijn.

Wil je je bedrijf op een bepaald tijdstip overdragen aan familie of derden? Ook hierbij adviseren je graag om het te doen met behoud van continuïteit en een gedegen voorbereiding.

Het is natuurlijk zo dat niet elke ondernemer wil en zal uitgroeien tot een groot veelzijdig bedrijf. Alles heeft te maken met je eigen ambities en dromen. Je doet er het beste aan om een bedrijfsmodel en groeiverwachting te kiezen wat het beste aansluit bij wat je zelf ambieert en verwacht. Je kunt ook zelf bepalen hoe snel en tot hoe ver je je bedrijf wil laten groeien. Ga je voor grote groei, bedenk dan dat je eerder of later waarschijnlijk geconfronteerd wordt met het:

 • Zoeken naar investeerders/ kapitaal
 • Zoeken naar meer geschikte werknemers
 • Steeds meer managen en organiseren
 • Zoeken naar steeds nieuwe invalshoeken, innovaties, flexibiliteit en snelheid
 • Bewaken van bedrijfscultuur en communicatie

 

De Beveiligingsjurist, je veilige en betrouwbare partner op weg naar groei

In elke van deze fases heb je de helpende hand van een goede sparringpartner nodig. Iemand die de ontwikkelingen begrijpt en kan begeleiden. Iemand die je voor 100% kunt vertrouwen. Iemand die de beste wegen en groeipatronen voor jouw bedrijf kan helpen uitstippelen en uitvoeren. Iemand die je zonder problemen manoeuvreert door de netelige vraagstukken van bedrijfsrecht en arbeidsrecht.

Kortom, je bent op zoek naar De Beveiligingsjurist met zijn kennis en ervaring. Wij weten alles van bedrijfsrecht en van de particuliere beveiligingsbranche.

Bel of app ons voor een gesprek (het eerste uur is altijd gratis) en laat ons jouw begeleider zijn op de weg naar een succesvol ondernemerschap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.