Pensioenopbouw ook voor de afroepkrachten in de beveiliging

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 16:20

 

 

Tot 1 januari 2023 zijn de afroepkrachten in de particuliere beveiligingsbranche uitgesloten geweest van een pensioenregeling voor personeel in vaste dienst. Dat is vanaf 1 januari  2023 anders voor de ruim zesduizend afroepkrachten. Zij kunnen nu pensioen opbouwen bij het pensioenfonds Particuliere Beveiliging

Het is uiteraard voor elke werknemer belangrijk om zijn of haar pensioen op te kunnen bouwen ongeacht wat voor contract zij hebben met hun werkgever. Het voornemen om oproepkrachten te doen deelnemen aan het pensioenfonds was er eerder, maar nu is het een voldongen feit voor vele werknemers die losse ongeregelde diensten verrichten. De aanvraag die hiervoor ingediend is bij de minister is goedgekeurd. 

Naast afroepkrachten gaat de nieuwe regeling ook gelden voor medewerkers van videotoezichtcentrales die buiten de regelingen voor de particuliere alarmcentrales vallen.

 

In praktijk betekent dit dat de werkgevers voor deze afroepkrachten ook pensioenpremie gaan inhouden en afdragen.

Daarom is het tevens van belang om rekening te houden met de nodige software aanpassingen en de salarisadministratie in te richten op deze wijziging zodat de salarisgegevens van de oproepkrachten ook bekend worden gemaakt bij het pensioenfonds vanaf de datum van de verplichtstelling.

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met De Beveiligingsjurist. Hij adviseert je graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.