HEB JE JE EINDEJAARSUITKERING AL ONTVANGEN?

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 15:43

Geschreven door: John Boelhouwer, 8 december 2021

Volgens de cao voor Particuliere Beveiliging ontvangen de beveiligers in de maand november een eindejaarsuitkering van 2,01%.

Heb je die van jou nog niet ontvangen of doet je werkgever er moeilijk over? In de cao voor Particuliere Beveiliging is helaas niet specifiek een restrictie opgenomen tegen werkgevers die niet geneigd zijn om de eindejaarsuitkering te betalen of -in beter geval- niet op tijd.

Ben je geconfronteerd met een onwillige werkgever? Neem dan contact op met De Beveiligingsjurist! Wij zijn er voor jou en gaan dan ook aan de slag om jouw geld binnen te halen.

Wanneer jouw werkgever niet of niet op tijd betaalt, biedt een loonvorderingsprocedure mogelijk een uitkomst.

Het kan wel zo zijn, dat je werkgever een onderliggende reden heeft om niet te betalen. Misschien vindt hij dat je niet voldoet in je werk, of ben je inmiddels ontslagen. Hoe dan ook, jij bent het niet mee eens en daarom kun je het beste zo snel mogelijk een procedure starten om de gelden die je tegoed meent te hebben ook daadwerkelijk te vorderen.

Je begint altijd met een aangetekende brief te sturen (zodat je later indien noodzakelijk, kunt aantonen dat je je verzoek op een een correcte manier hebt ingediend en dat je werkgever jouw brief ook daadwerkelijk heeft ontvangen). In jouw brief zet je uiteen wat de situatie is en geef je je werkgever een termijn om alsnog te betalen, bijvoorbeeld een paar weken.

Wanneer je na de gestelde datum nog steeds geen betaling hebt ontvangen, ga je een loonvorderingsprocedure via een kort geding opstarten. Tijdens het kortgeding krijg je een uitspraak van de rechter.

De loonvordering gaat hand in hand met de wettelijke verhoging. Dat betekent dat je werkgever een verhoging gaat betalen over de niet uitbetaalde bedragen vanaf de vierde vertragingsdag.

 

Wil je meer weten over loonvordering en over een eindejaarsuitkering? Neem contact op met De Beveiligingsjurist!

Wij adviseren je deskundig en komen op voor jouw rechten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.