Factuureisen voor ondernemers

 

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je administratie op orde te hebben. Een essentieel onderdeel hiervan is het correct opstellen van facturen. Niet alleen zorgt dit voor een professionele uitstraling naar je klanten, maar het is ook van cruciaal belang voor een correcte btw-administratie. De Belastingdienst in Nederland stelt duidelijke eisen aan de inhoud van facturen. In deze blog nemen we je mee door de basisvereisten waaraan elke factuur moet voldoen.

 

Lees meer »

Wat is verstandiger, een auto van de zaak of een vergoeding voor gemaakte kilometers?

Ben je een zzp’er in de beveiliging? 

Dan ben je vast geïnteresseerd in het antwoord op de vraag: wat is de meest verstandige keuze, het aanschaffen van een auto van de zaak of het gebruik van je eigen voertuig met een vergoeding voor gereden kilometers? 

 

De Beveiligingsjurist weet het antwoord en voorziet je graag van een volledige analyse. Wij zetten alle relevante gegevens voor jou op een rijtje en maken een gedetailleerde vergelijking van de jaarlijkse kosten van een auto van de zaak en die van je eigen voertuig. 

Hierdoor krijg je een helder overzicht van welke optie het meest voordelig is en hoeveel financieel voordeel je kunt behalen.

 

Neem contact op met De Beveiligingsjurist en laat ons samen ontdekken wat voor jou de meest voordelige optie is. 

 

Voor deze handige berekening vragen wij een bedrag van €29,95. Echter, raad eens? Ben je al een boekhoud klant bij ons? 

Dan bieden wij jou deze specifieke berekening kosteloos aan. Dat is toch een aangename extra service, nietwaar? Waar wacht je nog op? 

 

Gaan we samen bekijken wat voor jou het beste is? Bel, app of mail ons! De Beveiligingsjurist staat altijd voor je klaar!

Lees meer »

Je doet vrijwilligerswerk met vergoeding. Hoe zit het dan met belasting?

Vrijwilligerswerk is in algemene beeldvorming gekoppeld aan het woord ‘gratis’ dus onbetaald. In de praktijk komt het echter best vaak voor dat je voor vrijwilligerswerk een vergoeding of een tegemoetkoming in gemaakte kosten ontvangt. Moet je hier dan belasting over betalen?

 

Let op de maximumtarieven

Dat hangt van de hoogte van de ontvangen vergoeding af. Je bent de belastingdienst niets verschuldigd als je vergoeding onder een maximum uur-, maand- en jaartarief blijft.

De maximale vrijgestelde bedragen zijn:

  • 2,75 per uur als je jonger bent dan 21 jaar
  • 5,00 per uur als je 21 jaar of ouder bent
  • 190,00 per maand
  • 1.900,00 per jaar

 

Een te hoog bedrag telt voor alles

Het is voor de belastingdienst voldoende als je met een van genoemde bedragen boven het vastgestelde maximum komt. Als het zo is, dan betaal je belasting over het totale bedrag dat je hebt ontvangen als vrijwilligersvergoeding.

 

Lees meer »

Welk uurloon ga ik factureren als zzp’er in de beveiliging?

Het is niet altijd eenvoudig om te bepalen welk uurloon je factureert als een zzp’er in de particuliere beveiligingsbranche aan jouw  opdrachtgevers. Je moet rekening houden met alle kosten en lasten, zoals belastingen en verzekeringen en je wilt natuurlijk ook nog een salaris voor je geleverd werk overhouden.

Heel algemeen kun je stellen dat je ongeveer de helft van je gefactureerde uurloon netto overhoudt. Dus als je gaat bepalen wat je nodig hebt als salaris en dat bedrag verdubbelt, kom je in grote lijnen aan het bedrag dat je moet factureren.

Dat zijn natuurlijk de grove richtlijnen, wil je dat als zzp’er goed doen en jezelf besparen dat je na een jaar voor onaangename verrassingen komt te staan, dan moet je je cijfers goed en precies voorbereiden. 

‘Raden’ en ‘ongeveer’ zijn echt je vijanden en blijf je ze gebruiken dan zijn de problemen onvermijdelijk. 

Lees meer »

Hoe houd je jouw zakelijke en privé administratie helder en gescheiden?

Hoe houd je jouw zakelijke en privé administratie helder en gescheiden?

 

Ben je een zzp’er in de particuliere beveiliging en werk je vanuit je huis? Soms is het een hele opgave om je privé administratie en je zakelijke boekhouding van elkaar gescheiden houden. Je gegevens lijken soms echt gecombineerd en niet zo eenvoudig te scheiden. Voordat je het weet heb je een niet te ontwarren bundel gecreëerd tussen je privé- en bedrijfsdocumentatie.

Toch is het met name voor de overzichtelijkheid en helderheid van belang om privé en zakelijk goed uit elkaar te houden.

Om op de juiste manier van start te gaan, zorg dat je in bezit bent van:

  • Een zakelijke betaalrekening 
  • Een andere rekening voor je privé aangelegenheden en transacties
  • Een digitale zakelijke en privé administratie
  • Een digitale facturering systeem
Lees meer »

Heeft jouw boekhouder verstand van beveiliging?

Geschreven door: John Boelhouwer, 13 december 2022

 

Heeft jouw boekhouder verstand van beveiliging?

Nee? Dan is het misschien slim om uit te kijken naar een andere boekhouder. Want de particuliere beveiligingsbranche kent vele ingewikkelde voorschriften en verloningssystemen waar je als bedrijf aan moet voldoen.

 

 

Lees meer »