Op zoek naar een boekhouder die de beveiligingsbranche verstaat? Kies nu voor De Beveiligingsjurist! Eerste maand gratis!

Eenmanszaak naar een BV

Geschreven door: John Boelhouwer, 15 augustus 2022

Veel beginnende ondernemers gaan van start als een eenmanszaak of als een VOF (Vennootschap onder firma). Het oprichten van een eenmanszaak is eenvoudig, goedkoop en snel. Na verloop van tijd, wanneer de gezonde groei er goed in zit, lijkt het vaak aantrekkelijker om het juridisch jasje van de onderneming aan te passen. Meestal lijkt een B.V. (Besloten vennootschap) de juiste vervolgkeuze. In de praktijk is dat ook in meeste gevallen zo, maar het is verstandig om je als ondernemer vooraf te realiseren dat het oprichten van een B.V. en de transitie van ene vorm naar andere alles behalve eenvoudig is.

We hebben de meest voorkomende mogelijkheden en bedreigingen voor je op een rijtje gezet.

 

Lees meer »

Wordt een gemaakte overeenkomst niet nagekomen? Dit kan je doen!

Geschreven door: John Boelhouwer, 20 juni 2022

Het is je vast weleens overkomen: een gemaakte afspraak of overeenkomst wordt niet nagekomen. Wat voor zinvolle actie zou je kunnen ondernemen?

 

Wat is een overeenkomst?

Je hebt met een tweede partij bepaalde afspraken gemaakt en vastgezet in tijd. Een afspraak of een overeenkomst kan variëren van heel eenvoudig tot complex. Het kan een koopcontract zijn, een offerte of een simpele kassabon.

In principe moet in de overeenkomst in elk geval vermeld worden de prijs die je afgesproken hebt om te betalen en de diensten of goederen die de tegenpartij hiervoor in de ruil moet leveren.

Lees meer »

Je maakt van je eenmanszaak een BV. Moet je dan je ND Nummer opnieuw aanvragen?

Geschreven door: John Boelhouwer, 20 december 2021

Nederlandse Dienstnummer (ND nummer)

Een van de eerste stappen om een beveiligingsbedrijf te starten is de aanvraag van een officieel ND Nummer (vergunning). Het is wettelijk verboden (door de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, Wpbr) om zonder ND Nummer beveiligings- of recherchewerkzaamheden uit te voeren.

 

Lees meer »