Tot 31 december 2021 controleren we je loonstrookjes op ‘no cure, no pay basis’.

INLENEN EN INHUREN VAN BEVEILIGERS, WAT ZIJN DE REGELS?

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 14:00


Geschreven door:
, 3 augustus 2021


Je bent een zzp’er in de beveiligingsbranche en je wordt regelmatig ingehuurd door andere (grote) beveiligingsbedrijven.
Zeker in de vakantietijd, wanneer de vaste medewerkers op vakantie gaan en tijdens drukke periodes, wordt het invullen van het dienstrooster soms een probleem. De mogelijkheid om personeel van andere bedrijven of beveiligers zzp’ers uit te lenen wordt dan vaak toegepast.

 

Wat is voor jou belangrijk om te weten?

Beveiligingsbedrijven hebben te maken met de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. In praktijk betekent het onder andere dat de dienstdoende beveiligers gecontroleerd worden op de pas van het bedrijf waarvoor ze de werkzaamheden uitvoeren en op het dragen van het juiste uniform. De beveiliger dient over een legitimatiebewijs beschikken van de organisatie aan welke hij uitgeleend is.
Het uniform moet eveneens verstrekt worden door het bedrijf waarvoor de beveiliger zijn werkzaamheden uitvoert. Een ‘neutraal’ zwart tenue met het beveiliging insigne is niet toegestaan.

Op deze regels zijn een aantal uitzonderingen mogelijk. Zo is een situatie denkbaar waarbij het inhuren of inlenen van beveiligingspersoneel in grote haast moet gebeuren en het op een korte termijn verstrekken van uniformen niet te realiseren is. In zo’n geval moet de politie geïnformeerd worden over het inlenen van zzp’ers, hun exacte aantal en de wijze waarop het verstrekken van de verantwoordelijkheden is georganiseerd.
Wil je alle details weten over de regels betreffende het inhuren van de zzp’ers, aanmelding van de werkzaamheden en legitimatieplicht? Alle antwoorden kun je vinden in de beleidsregels van WPBR.

Bij het inhuren van zzp’ers en beveiligingspersoneel van andere bedrijven kan veel misgaan, met name op het gebied van de legitimatieplicht en verplichte uniformen. Het is beslist een ingewikkelde materie met uitgebreide regelgeving. Het is wel van groot belang dat de regelgeving stipt wordt nageleefd. De overtredingen zijn beboetbaar en hebben vaak vervelende consequenties voor alle partijen.

De Beveiliging Jurist begrijpt best dat het niet altijd eenvoudig en helder is om alle regels op te volgen. Wij zijn er om te adviseren, dat scheelt achteraf veel stress en onduidelijkheden.
Neem contact op met de Beveiliging Jurist voor een vrijblijvend advies!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina blog


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.